Babymassage

Babymassage is een mooie manier om contact te maken met je baby. Babymassage werkt ontspannend, maakt je baby rustiger, verbetert de slaap en kan helpen bij darmkrampjes. Daarnaast draagt het masseren van je baby bij aan de veilige hechting.

Babymassage kan in principe al vanaf 6 weken, maar het moet voor jou als ouder/verzorger goed voelen. Soms kan het wenselijk zijn om nog wat langer te wachten.

Gebruik bij voorkeur een massageolie op natuurlijke basis zonder parfum, paraffine of synthetische geur- en kleurstoffen.

Hieronder volgt de instructie voor een babymassage. Lees alles eerst rustig door voordat je begint. Kijk niet alleen of je de handelingen snapt, maar lees ook de gehele tekst in het groene blok. 

In de webshop is een handige kaart te bestellen waar de instructie op staat zodat je deze altijd makkelijk bij de hand hebt tijdens de massage. Ook heel leuk om als cadeau te geven!

 

1. BORST

Babymassage

Strijk met je handen als een waaier over de borst. Je begint in het midden en strijkt naar buiten en naar beneden langs de ribben. 

Ga met licht huidcontact weer terug en begin de beweging opnieuw vanaf het borstbeen. Herhaal dit zo'n 3-7 keer en doe dit in een langzaam tempo.

 

2. ARMEN

Babymassage

Maak een armbandje van je handen en pak de arm vast. Glij nu om en om met je handen van de schouder tot over de hand. 

Je kunt de hand van je baby masseren door met je duim te strijken over de binnenzijde.  Strijk daarna met je duim over de buitenzijde van de hand. 

Herhaal alle massagegrepen bij de andere arm.  

 

3. BUIK

Babymassage

Leg je hand op de buik en maak rondjes met de klok mee. Je kunt ook strijken vanaf de ribben omlaag. 

Let op hoe de buik aanvoelt. Is dit strak/gespannen masseer dan alleen heel zacht. Voel of het buikje van je baby zacht, dan kun je iets steviger masseren. Masseer de buik niet wanneer de baby net heeft gedronken/gegeten.  

 

4. BENEN

Babymassage

Maak een armbandje van je handen en pak het been vast. Glij nu om en om met je handen van heup tot over de voet. 

Je kunt de voet van je baby masseren door met je duim te strijken over de binnenzijde.  Strijk daarna met je duim over de buitenzijde van de voet. 

Herhaal alle massagegrepen bij het andere been.  

 

 5. HOOFD

Babymassage

Strijk met je duimen over het voorhoofd vanaf het midden richting de oren. 

Je kunt ook met je handen het hoofdje omvatten en een strijking geven naar de kin met weinig druk.

Laat de baby rustig wennen aan de bewegingen  Niet alle baby's vinden het prettig als hun gezichtje wordt aangeraakt.

 

6. RUG

Babymassage

Draai je baby rustig op de buik. Strijk om en om met je handen vanaf de nek tot over de billen. 

Je kunt nog om en om met je handen strijken vanaf de nek, over de rug, de billen en de achterbenen tot en met de voeten. 

Draai je baby weer rustig op de rug en strijk nog 3 keer af van top tot teen. Wikkel je baby in een (warme) doek en neem bij je.